Brig Boom


Brig is een uniek woonproject, gebouwd op een voormalige scheepswerf, aan de Rupel in Boom. Het project bestaat uit 4 woonvolumes met in totaal 95 appartementen, een dokterspraktijk en een ondergrondse parking. De naam Brig verwijst naar de brug die daar tot 1945 de linker- en rechteroever van de Rupel met elkaar verbond.

Het Brig-project is duurzaam. Er werd gekozen voor een site die al gebruikt werd als parking en door deze dan een nieuwe bestemming te geven hoefde er geen nieuwe bouwgrond gebruikt te worden. Dankzij de speciale gebouwvorm (klavertjevier) heeft elk appartement een uniek zicht op de Rupel. De gebouwen werden uitgerust met brandstofcellen die door middel van een elektrolyse reactie, elektriciteit en warmte opwekken. Dat is enerzijds uniek in Vlaanderen en anderzijds ook een primeur in appartementsbouw. Voor het sanitair warm water werden warmtepompboilers geïnstalleerd en voor de verwarming werkt men primair met de brandstofcellen en worden deze bijgestaan door condenserende gasketels in een centrale stookplaats.

Onze ingenieurs hebben voor deze opdracht alles uit de kast gehaald op vlak van speciale technieken, EPB- en ventilatieverslaggeving. Daarnaast was onze veiligheidscoördinator vaak aanwezig op de werf om er op toe te kijken dat de veiligheidsvoorschriften in acht werden genomen.


Meest Recente Posts

KOM BIJ ONS team

Klaar voor uitdagend werk en leuke collega's?

Apply now

In de kijker